Çakra Nedir?

Çakra Nedir?

Dünyanın en eski dili olarak bilinen Sanskritçe 600 yılı civarında ölse de, modern dünya üzerinde etkisi devam ediyor. Bugün Hindistan'da yaklaşık 15-20 bin kişi tarafından kullanılan bu 'ölü dil' günümüzde birçok kelimenin doğum hikâyesinde mevcuttur. Çakra (Chakra, şakra) sözcüğü de bu kelimelerden biridir ve Sanskritçede 'dönme, dönüş veya çark' anlamına gelir. Çakra kelimesi, Türk Dil Kurumu Sözlüğü ’ne de ‘İnsan bedeninde bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktaları olarak girmiştir.

Hindu gelenekleri ve bazı inanç sistemleri, insanın, görünen fiziksel varlığın ötesinde olduğunu, daha duyarlı ve daha etkin bir metafiziksel ve/veya biyofiziksel enerjiyi de içinde barındırdığını ileri sürerler. Bu enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktalarını da çakra olarak adlandırırlar. Hint felsefesine göre, insanın kafasının tepesinde pozitif bir akım varken omurga kemiğinin alt boğumunda, kuyruksokumunda, negatif bir akım bulunur. Bu iki "kutup" arasında dolaşan elektrik gücü "Yaşam”dır.

Bu inanışa göre, bedenimizde enerji akışını dengeleyen 7 ana çakra bulunur ve ana çakra merkezleri vücudumuzda omurga boyunca sıralanır. Çakraların sağlıklı çalışması ve enerji akışını sorunsuz sağlayabilmesi için açık olması gerekir. Herhangi bir çakrada dengesizlik olduğunda enerji akışı sekteye uğrar ve tıkalı çakranın temsil ettiği alanlarda bedensel, ruhsal ve zihinsel bir takım rahatsızlıklar ortaya çıkar. Çakraların açık, enerji akışının sağlıklı olup olmadığını anlayabilmek için her bir çakranın temsil ettiği alanları bilmek gerekir.

1. Kök Çakra

Kuyruk sokumu üzerindedir. Kök çakranın rengi kırmızıdır. Elementi topraktır. Temel noktadır. Yaşama isteği, güven duygusu, duyarlılık, hayatta kalma, istikrar ve temel ihtiyaçları temsil eder. 

2.​ Alt Karın Çakrası (Sakral)

Sakral çakra göbek deliğinin iki parmak altındadır ve gökkuşağının turuncu rengine sahiptir. Elementi sudur. Fiziksel olarak üreme, zihinsel olarak yaratıcılık ve temel duygusal ihtiyaçlar ile bağlantılıdır.

3.​ Mide Çakrası (Solar Pleksus)

Solar Prexus Çakrası: Göbek deliğinin iki parmak üstündedir. Güneşe benzetildiği için bu ismi almıştır. Güneş sinir ağı olarak da ifade edilir. Rengi sarı, elementi ateştir. Sindirim sistemi, özgüven, özsaygı ve ruhsal olarak gelişimi destekler.

4.​ Kalp Çakrası

Göğüslerin ortasındadır. Vücutta bulunan diğer alt ve üst çakralar arasında bağlantı sağlayan çakra olması en önemli özelliğidir. Kalp çakrasının rengi yeşil ve elementi havadır. Sevgi, şefkat, bağışlama ve bağlanmayı temsil eder. Fiziki olarak dolaşım ile ilgilidir.

 5.​ Boğaz Çakrası

Önde gırtlak çıkıntısından başlayarak boynun arkasında, omurilik soğanının hemen altında son bulur. Burada tiroit bezi vardır. Boğaz çakrasının rengi gök mavidir. Beşinci çakra olan boğaz çakrası temel olarak iletişim merkezini temsil eder. Sözlü iletişim, kendinizi ifade edebilme, dinleme ve anlama yetenekleriyle ilgilidir.

6.​ Alın Çakrası (Üçüncü Göz)

Alın üzerindedir. Burada hipofiz salgı bezi vardır. Bu bezin işlevi, büyümeyi ve metabolizmayı kapsayan hormonları salgılamaktır. Rengi çivit mavidir. Hayal gücü, sezgi ve farklı açılardan bakabilme konularını yönetir.

7.​ Taç Çakra

Başın üst kısmında bulunmaktadır. Tepe çakrası olarak da adlandırılan taç çakra yedinci ve en üstteki ana çakradır. Rengi mordur. Saf bilinç, aydınlanma ve edebi benliğin farkındalığını temsil eder. Evrene, kendinize, yaşama ve başkalarına bağlılığınız ve bakışınız ile ilgilidir.

Fiyat Teklifi İçin İletişime Geç !